Om HCK

Halden Cykleklub ble stiftet 28.april 1928

Klubben har et levende og positivt miljø for voksne og barn / ungdom, landevei og terreng. Vi har tre grupper; aldersbestemte klasser, junior/senior samt veterangruppa.

For aldersbestemte klasser har vi terrengtrening fra seks år og oppover. For barn under åtte år ønsker vi at en voksen som barnet er fortrolig med er med på treningene. På landeveistreningene ønsker vi at utøvere under 12 år har med en voksen. Klubben har noen landeveissykler til utlån for de som ønsker å teste ut.
Alle som vil kan delta på ritt! Det viktigste for de yngste er likevel å ha det gøy på sykkel. Derfor er mestring og sosialt miljø hovedfokus. Fra 12-13 år og oppover legger vi opp til mer målrettet og individuell konkurransetrening for de som ønsker.

For junior/senior-gruppen spisser vi treningsopplegget ytterligere. For å kunne tilby et så godt opplegg som mulig drar vi veksler på ressurser også utenfor egen klubb.

Veterangruppa har fellestreninger på både landevei og terreng. Veteranene markerer seg sterkt både i terrengritt som Birken, Grenserittet og HA-karusellen og landeveisritt som Stjernetråkken. Styrkeprøven og Landegrensen. I tillegg stiller mange i klassiske turritt som Vättern og Jotunheimen rundt.