Saugbrugs Ærespris til Ingrid Bagger!

SaugbrugsFredag 20. desember mottok Ingrid Saugbrugs Ærespris.

Ingrid har vært medlem av Halden CK siden 2006, der hun frem til 2012 syklet mest terreng. Etter å ha oppnådd gode resultater på terrengsykkel (blant annet ble hun ranket som nummer 5 i Norges Cup Rundbane klasse K 15-16 i 2012) bestemte hun seg i 2012 for å satse hovedsakelig på landevei.

Ingrid har hatt et fantastisk år bak seg. Hun startet året med NM bane i februar, der hun ble norsk mester på 500 meter med ny norsk rekord. Videre fikk hun sølvmedalje på sprint og 2000 meter i juniorklassen. I tillegg ble hun uoffisiell norgesmester junior i øvelsene Keirin (en øvelse der rytterne starter sammen bak en motorsykkel, som gradvis øker farten inntil rytterne slippes 600-700 meter fra mål), poengløp over 25 runder samt omnium (sammenlagt-øvelse med fem del-øvelser).

I år er hun også regjerende ungdomsmester fellesstart og nummer 2 i tempo, og oppnådde flere pallplasseringer i Norges Cup landevei. Det bør også nevnes at selv om hun fokuserer mest på landevei, vant hun sin klasse i HA-karusellen (terreng) i 2013.

Som en av tre norske syklister ble hun tatt ut av Olympiatoppen for å representere Norge under European Youth Olympic Festival (EYOF) i Utrecht (Nederland) i juli. Dette var hennes første utenlandsoppdrag for landslaget og en viktig erfaring å ta med seg videre. Hun ble nr 57 på tempo og 64 på fellesstart. Totalt 79 ryttere fra hele Europa stilte til start.

Ingrid har gjennom flere år vist fantastisk treningsdisiplin og vinnervilje. Hun følger treningsanbefalingene fra Norges Idrettsforbund (NIF) og Norges Cykleforbund (NCF) og ikke minst opplegget til Ole-Morten Davidsen, og har hatt en sunn progresjon som syklist.

Hun ble ranket som nummer 8 i klassen Kvinner 15-16 i 2012. Rankingen for 2013 er ennå ikke klar, men uoffisielt ligger hun blant topp tre.

I 2014 sykler hun sin første sesong som juniorutøver. Allerede 8.januar drar hun til Polen igjen for et nytt NM bane. Vi gleder oss til nok en fantastisk sesong!

Æresprisen er en vel fortjent julegave!