Treningsleir Danmark

Axel (16), Ole Andreas (15) og Ole (13) ble med Ole Jakob (ikke spør) til de Jynske skoger fra 4. til 6. april. Vi kjørte fra Halden på fredagen før 15 med innlagt ferje mellom Gøteborg og Fredrikshavn. Bortsett fra innsjekking på ferja («dere har ikke betalt for sykkel på taket» – med påfølgende flytting av to sykler fra tak til allerede fullt hengerfeste) så gikk turen uten viderverdigheter. Vi ankom Feriesenter Slettestrand omtrent kl 23 og inntok sporenstreks sengene i den fin leilighet.Ferge

På lørdag så våknet vi til en flott frokostbuffet – og fant oss helt omsluttet av nordmenn. Syklister fra Birkebeineren, Kollerud, Asker, Solør og Drammen sykkelklubber hadde også funnet veien til Slettstrand. Flere var gamle kjente fra ritt i Norge i fjor.

Dessverre var været ikke helt til samme standarden som det hadde vært før i uken, lett regn og 5-6 m/s i vind medførte ull og lange bukser. Men det ble fort glemt når vi kom ut i de flotte stiene i skogen. Stiene startet rett på andre siden av veien fra feriesenteret, og vi fant fort flyten innover de store bøkeskogene. Ole AndreasSand og leirholdig jord gjør forholdene svært gode for å bygge stier som innbyr til stor fart og fine teknikkmomenter. Det er gjort en stor jobb med å legge en rundløype på 19 km gjennom skogen med ulike tekniske elementer innebygd.

Etter en kort tur ned til stranden, som ligger 200 meter fra feriesenteret, så brukte vi første økt på lørdagen til å kjøre gjennom hele løypa i rolig langturtempo. Enkelte partier i løypa har innlagte mer tekniske partier med oppbygde dropp, disse kjørte vi flere ganger for å øve. Mye sand gjorde at utstyret fikk kjørt seg, sanden tettet kjeder og la seg som lim på kranken. Det hjalp noe å bade sykkelen i en bekk som gikk forbi, men det gnisset godt selv etter det…..

Feriesenteret bød på dusj og så god, varm, lunsj. Gutta var raskt restituert så vi dro rett ut igjen etter lunsjen. Heldigvis så hadde det sluttet å regne slik at turen ble varmere på ettermiddagen. Vi startet med å sykle ca 2 km på vei bort til en «fun-park» der det var bygd opp en fin rundbane som snirklet seg rundt på et relativt lite område. Det var mye svinger, pumpe-elementer, tekniske hindre og bruer, en løype som egnet seg godt til å både å trene teknikk og til å kjøre intervaller. AxelEtter å ha lekt en times tid så kjørte vi tre harde drag rundt løypa som avslutning på økta. Veien tilbake til feriesenteret tok vi gjennom skogen på nytt der vi kjørte «fotosession» i de tekniske elementene. Totalt var vi ute i over 4.5 time på lørdagen.

Det var godt å synke sammen i sofa etter dusj – og gutta hensank i stillhet bak hver sin skjerm.  Herlig middagbuffet fra feriesenteret sto ikke tilbake for noe vi har fått andre plasser. Treningen tok sitt – og ingen holdt ut lenger enn til 23.

Søndag dro vi ut tidlig, allerede 8.15 var vi på vei ut i skogen. Vi kjørte samme 19 kilometeren som lørdag, men nå med betydelig høyere marsfart. Kroppen var tung å starte opp, men vi fant fort flyten igjen. Gutta kjørte godt og vi var tilbake på stranden allerede kl 1040. Så var det dessverre bare å vaske sykkel, dusje, pakke og begi seg ut i bilden. Med på veien fikk vi nydelige sandwicher fra feriesenteret. Etter en relativt stille tur hjemover så parkerte vi i Halden før 20.Ole

Vi kan anbefale www.slettestrand.dk, fine leiligheter, grei pris, flotte stier – og slett ikke så langt fra Halden når det kommer til stykket. Kanskje vi kan dra flere ved en senere anledning?